Applaus van personeel na faillissement

Nolius
Klingon had ons via de nieuws-submit te melden:

De directeur van het failliete textielbedrijf Rositta in Sittard heeft gisteren een staande ovatie gekregen van de 140 medewerkers. De huilende Ruud Röcker (62) vertelde zijn personeel dat het bankroet een feit was. Aangezien bleek dat hij er alles aan had gedaan om het familiebedrijf te redden, waren zijn werknemers vol lof.

"Ruud Röcker wilde het ons meedelen. Maar hij werd te emotioneel. Daarop heeft directeur Weijers het overgenomen", zo zegt een personeelslid. Volgens een andere medewerker heeft Röcker met privé-geld het bedrijf nog enkele maanden draaiende gehouden. "Anders zouden we in mei al ons laatste salaris hebben gehad."

Ook vakbondsbestuurder Okke Verstrenge van de Regiovakbond ABW in Heerlen was onder de indruk. "Na de toespraak stonden de mensen als bij een receptie in de rij om persoonlijk afscheid te nemen van Röcker. De mensen bedankten hem en applaudisseerden. Meestal wordt er met rot fruit gegooid als zo'n mededeling komt."

Rositta was een van de grotere bedrijven in Europa op het gebied van verwerking van ruwe katoen voor ondergoed, nachtkleding en vrijetijdskleding. Het bedrijf werd in 1936 opgericht.