Voetbal-verhaal met konijn leugen

Rob (R@b)
Het bericht van afgelopen juli dat een vrouw in Zeist een konijn gered zou hebben van twee jongens die met het in een doek gewikkelde dier aan het voetballen waren, is waarschijnlijk pure nonsens. Het verhaal, dat de wereld werd ingeholpen door een 31-jarige vrouw, lijkt sterk op om een leugentje om bestwil van de betrokken dame.

Volgens de politie die de zaak onderzocht, zit het heel anders in elkaar. Een politiewoordvoerder zegt: ''Voor zover wij hebben kunnen reconstrueren was het konijn van een 8-jarig meisje. Ze liep ermee over straat. Het konijn had ze in een dekentje gewikkeld in verband met de scherpe nagels van het dier. De 31-jarige inwoonster van Zeist zag dat en was het kennelijk niet eens met het gesjouw. Ze greep in en liet het meisje het dier in een van haar eigen konijnhokken stoppen. Mogelijk raakte het vervolgens in het hok gewond en was dat de echte reden ermee naar de dierenarts te gaan en een verhaal over voetballen op te hangen.''

De vrouw beweerde indertijd dat ze het jonge diertje afpakte van twee jongens die er mee aan het voetballen waren. Ze ging ermee naar de moeder van de knapen. Die haalde haar schouders op waarna de vrouw ermee naar een dierenarts ging en de Dierenbescherming opbelde, aldus haar relaas deze zomer.