Familie gaat Sims-leven simuleren

Gertjan (Kozzmic)
Gamesproducent Electronic Arts (EA) heeft een Utrechtse familie zo gek gekregen vier dagen lang als Sims te leven. De spellenbouwer heeft daarvoor een glazen huis gebouwd aan de Verlengde Vleutenseweg in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Het gezin, bestaande uit een vader, moeder en twee zonen van 15 en 17, moet net als in het populaire computerspel The Sims opdrachten van het publiek uitvoeren.

Het huis is gebouwd vanwege de recente lancering van The Sims 2. Het gezin is gekozen uit ongeveer 25 families die zich na een oproep van EA vrijwillig hadden opgegeven. Aan het einde van het verblijf krijgen de bewoners een waardebon ter waarde van 2500 euro.

Het publiek kan alle verrichtingen van de bewoners van buiten of via het internet volgen. Het glazen Sims-huis is behalve van camera's van alle gemakken voorzien. Alleen in de badkamer en op het toilet heeft het Utrechtse gezin nog enige privacy. Via de website kunnen speciale opdrachten worden doorgegeven aan de familie. Deze opdrachten zullen echter wel eerst door EA gescreened worden.

Sims
Politie brengt een rebellerende dochter thuis in The Sims 2


Meer gamenieuws en -reviews lees je op FOK!games