[update] Dode en gewonde na achtervolging

Roel (Roel_Jewel)
Icoon Binnenlands nieuwsEen 24-jarige Maastrichtenaar is vannacht om het leven gekomen na een achtervolging door de politie. Een 33-jarige inzittende van de auto raakte lichtgewond. Het ongeval vond plaats op het kruispunt bij het stadion De Geusselt dat tot vanmorgen was afgesloten.

De politie wilde de man aanhouden voor een verkeersovertreding. Daarop vluchtte de bestuurder. De politie zette de achtervolging in die van Maastricht naar Heerlen en weer terug ging. Het is onduidelijk waarom hij vluchtte. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval is overgedragen aan het Korps Landelijke Politiediensten, omdat het politiekorps Limburg-Zuid zelf bij het ongeluk was betrokken.

Update 16.17
Er zijn meer details bekend gemaakt over de achtervolging. De achtervolging begon vanmorgen om half 2 in het centrum van Maastricht. De bestuurder van de auto is tijdens de achtervolging onder andere tegen een muur en een politieauto gereden. Uiteindelijk reed de man op de kruising bij de Geusselt op volle snelheid door een politiefuik, waardoor hij de macht over het stuur verloor. Daardoor botste de auto met hoge snelheid tegen een ANWB-mast, waarbij de bestuurder en de bijrijder uit de auto werden geslingerd. De bestuurder was op slag dood, de medepassagier bleef ongedeerd. Volgens de passagier was drank de aanleiding voor de bestuurder om er vandoor te gaan.

--
Op L1.nl zijn beelden van de plek van het ongeval te zien