Nederlandse gewond na botsing met giraffe

Jeroen (steenz)
mother-mother had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een Nederlandse en een Britse toerist zijn ernstig gewond geraakt nadat hun jeep met een giraffe in botsing was gekomen in Zuid-Afrika. De gewonden waren in de jeep bezig met een safari waarin bekeken werd hoe leeuwen hun prooi besluipen, toen ze dit van wel heel dichtbij meemaakten. De onfortuinlijke giraffe werd namelijk opgejaagd door een leeuwin.

"Het was een uitzonderlijk incident, het is het gesprek van de dag," aldus de eigenaresse van het onderkomen waar de beide vakantiegangers overnachtten. "Ze keken toe hoe leeuwen hun prooi beslopen toen ze achter zich plotseling gestamp hoorden."

Toen het duidelijk werd dat er drie giraffes met een leeuwin op hun hielen op de jeep afstormden, probeerde de bestuurder van de wagen nog de dieren weg te jagen door de lichten aan te zetten. Een botsing was echter onvermijdelijk; één van de giraffes klapte frontaal op de auto, waarna het dier van een halve ton op de Nederlandse vrouw viel.

De gewonden werden met een militaire helikopter van Zuid-Afrika naar een ziekenhuis vervoerd, waar de Nederlandse drie uur geopereerd werd aan haar rug. De vrouw heeft nog steeds geen gevoel in haar benen.