Groep Dagestanen mishandelt scholieren

Jorrit (Flem)
Sessy had ons via de nieuws-submit het volgende vertaalde en herschreven bericht te melden:

Op een middelbare school in de stad Priargunsk in Rusland zijn op 24 september jongstleden zo'n 25 volwassen Dagestaanse mannen een klas binnengestormd, waarna ze een ravage aanrichtten en enkele jongens in elkaar sloegen. Het gebeuren werd pas gisteren bekendgemaakt.

Ongeveer 25 Dagestaanse mannen stormden de klas binnen, duwden de scholieren de hoeken van de klas in, en begonnen met meubelen te smijten. Nadat zij een ravage hadden aangericht, sloegen zij enkele jongens uit de klas in elkaar. Vervolgens werden tafels en stoelen kapotgemaakt en werd het schoolbord van de muur gereten.

"Jullie kunnen hier geen orde aanbrengen? Doen we het toch zelf!", schreeuwden de mannen. Vele kinderen verkeerden in de vaste overtuiging dat dit weer een actie van terroristen was, dit bleek achteraf uit de smsjes die zij met hun mobiele telefoons verstuurden. De decaan, die het gebeuren had opgemerkt, belde de politie, waarop een hoop agenten zich naar de school spoedden. De mannen konden allemaal worden gearresteerd, vlak voordat ze de school probeerden te verlaten.

Na lang onderzoek bleek dat er een uur eerder een vechtpartij was geweest tussen een Russische en een Dagestaanse leerling op de school. Twee andere Dagestaanse en drie Russische jongens gingen zich ermee bemoeien, waarna de Dagestanen merkten dat zij het niet konden winnen. Zij renden daarop naar de dichtsbijzijnde markt waar hun mannelijke familieleden, Dagestaanse gastarbeiders, werkten. Deze bleken bereid om te helpen bij het "oplossen" van het conflict.

De leraren zeggen ondanks de arrestaties ontevreden te zijn over het optreden van de politie. "Zij deden hartstikke rustig, alsof het een gewone vechtpartij was, alsof het helemaal niet op een school was gebeurd", aldus de lerares. De politie geeft zelf als commentaar dat zij in tegenstelling tot de plaatselijke bevolking niet vinden dat de Dagestaanse migranten crimineler zijn dan het grootste deel van de bevolking en dat zij ook absoluut niet van plan zijn de zaak als anders dan een gewone vechtpartij te behandelen.

Ondertussen lopen de spanningen op de school steeds verder op. Op de school zitten zo'n duizend leerlingen, van meer dan twintig verschillende nationaliteiten.