Voetbal: Voorlopige selectie Oranje bekend

Otto (okee6)
Icoon Sport nieuwsPhillip Cocu, Arjen Robben en Ruud van Nistelrooij keren terug in het Nederlands Elftal. Dat heeft bondscoach Marco van Basten bekend gemaakt.

Van Basten riep voor de duels tegen Macedonië en Finland op 9 en 13 oktober in totaal 21 spelers op. Cocu, Robben en Van Nistelrooij waren er de laatste interland tegen Tsjechië niet bij vanwege respectievelijk blessures en een schorsing. Ook Dave van de Bergh keert terug in Oranje. Hij was voor de wedstrijd tegen Tsjechië nog een afvaller. De enige speler die ontbreekt ten opzichte van de vorige interland is de geblesseerde André Ooijer.

De uitwedstrijden van Oranje zullen op Nickelodeon te volgen zijn. Vandaag werd bekend dat ex-bondscoach Dick Advocaat bij de wedstrijd tegen Macedonië de analyse zal verzorgen. "Ik ben op dit moment niet betrokken bij welke club of welk elftal dan ook. Dit lijkt mij een goede manier om weer iets te doen in het voetbal. Het Nederlands elftal neemt bij mij nog altijd een bijzondere positie in." Nickelodeon beschikt verder over commentator Eddy Poelman, die samen met Richard Witsche verslag zal doen.


De Selectie:

Doel:
Edwin van der Sar (Fulham), Maarten Stekelenburg (Ajax)

Verdediging:
Khalid Boulahrouz (Hamburger SV), Wilfred Bouma (PSV), Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Johnny Heitinga (Ajax), Kevin Hofland (VfL Wolfsburg), Nigel de Jong (Ajax)

Middenveld:
Mark van Bommel (PSV), Phillip Cocu (PSV), Edgar Davids (Internazionale), Denny Landzaat (AZ), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (Ajax)

Aanval:
Romeo Castelen (Feyenoord), Dave van den Bergh (FC Utrecht), Pierre van Hooijdonk (Fenerbahçe), Dirk Kuijt (Feyenoord), Roy Makaay (Bayern München), Ruud van Nistelrooij (Manchester United), Arjen Robben (Chelsea)

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager