Uitslagen Champions League (29/09/04)

Jorrit (Flem)
SubheaderIn Poule E heeft PSV zijn eerste zege in de Champions League van dit jaar geboekt. In eigen huis versloegen de Eindhovenaren Panathinaikos uit Griekenland met 1-0 door een late goal van Jan Vennegoor of Hesselink.

In de eerste helft is PSV duidelijk de betere, ze hebben het meeste balbezit en zijn bijna de hele tijd in de aanval. Het lukt de Eindhovenaren echter vaak niet om een goede laatste pass te geven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de eerste grote kans uit een vrije trap komt: de jonge Peruaan Jefferson Farfán krult de bal in de 12de minuut met zijn rechtervoet fantastisch op de lat. Gelijk hierna volgt nog een grote kans voor Alex, maar de Braziliaan weet het net niet te vinden.

Ook Bouma en De Jong hebben de openingstreffer in de eerste helft op de schoen, maar zij kunnen van dichtbij eveneens niet scoren. Enkele minuten voor rust krijgt Mark van Bommel misschien wel de grootste kans, als de Griekse keeper Chalkias ver uit zijn doel is. Vanaf zo’n 16 meter schiet de aanvoerder echter naast. Panathinaikos kan, op een mislukt stiftje na, weinig terug doen.

Na rust zet PSV gelijk weer druk en dat mondt snel uit in opnieuw een kans voor Van Bommel. Na een goede actie wordt het schot van de middenvelder echter geblokt. Coach Guus Hiddink vindt de pressie blijkbaar nog niet genoeg en brengt in de 63e minuut Gerald Sibon in voor de moegestreden Farfán. Er volgen opnieuw kansen, maar onder meer De Jong, Alex en Sibon weten niet te scoren. Als Park neergaat in het strafschopgebied lijkt een grote kans zich aan te dienen, maar scheidsrechter Plautz weigert de bal op de stil te leggen.

In de 80ste minuut is het dan eindelijk raak. Na een goede voorzet van Van Bommel belandt de bal op het hoofd van Alex, waarna hij via Vennegoor of Hesselink raak kopt. PSV speelt de wedstrijd vervolgens professioneel uit.

De overige uitslagen:
Poule E
Rosenborg – Arsenal (1-1)

Poule F
FC Barcelona – Sjachtar Donetsk (3-0)
AC Milan – Celtic (3-1)

Poule G
RSC Anderlecht – Internazionale (1-3)
Werder Bremen – Valencia (2-1)

Poule H
CSKA Moskou – Paris St. Germain (2-0)
Chelsea – FC Porto (3-1)

-
Kijk voor meer voetbalnieuws en de poulestanden in de Champions League op de FOK!Voetbalmanager!