Bedreiging van politie Ede allang voorbij

Timothy (TimmyAsd)
Substitute en Meki hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe bedreigingen aan het adres van de politie in Ede door Marokkaanse jongeren blijken allang verleden tijd te zijn. De pesterijen blijken een half jaar geleden plaats te hebben gevonden, met de aanhouding van een aantal jongeren is deze zaak al lange tijd opgelost.

Naar aanleiding van de berichtgeving van de Gelderlander over de bedreigingen gisteren, komt de politie vandaag met een verklaring over de kwestie. Hierin wordt gezegd dat met de aanhouding van een aantal jongeren de Edese politie de bedreigingen van agenten en vernieling van politieauto's allang heeft opgelost. R. Robbertsen, de burgemeester van Ede, en de politie West-Veluwe Vallei stellen dat het vertrouwen tussen de overheid en de Marokkaanse gemeenschap sindsdien juist is verbeterd.

De verslaggever verantwoordelijk voor het bericht vatte een presentatie van de politie aan Edese gemeenteraadsleden verkeerd op. Bij de presentatie sprak de districtschef over een nieuwe systematiek waarbij groepen overlastveroorzakende jongeren in Ede sinds dit jaar gevolgd worden. Hierbij ging hij in op een specifieke aanpak van een groep jongeren, vooral van Marokkaanse afkomst. De problemen waren al een tijd opgelost, echter door een misverstand vatte de verslaggever de berichtgeving op als actuele ontwikkelingen.