Bill Gates blijft de rijkste Amerikaan

Bart (veekeend)
Icoon economisch nieuws Voor het elfde achterenvolgende jaar is Bill Gates de rijkste Amerikaan. Dat blijkt uit de opgestelde lijst van 400 rijkste Amerikanen door het zakenblad Forbes. Het vermogen van de oprichter van het softwareconcern Microsoft nam het afgelopen jaar met twee miljard dollar toe tot 48 miljard dollar. In februari bleek Gates al de rijkste van de wereld te zijn.

Warren Buffett, een zeer bekende belegger, zag zijn vermogen het snelst toenemen. Vorig jaar mocht hij vijf miljard dollar toevoegen aan zijn vermogen, waarmee hij goed is voor 41 miljard, een tweede plaats. Ook op nummer drie is een Microsoft-man te vinden. Paul Allen bezet die plaats met een vermogen van twintig miljard dollar.

In de top 400 is de jongste genoteerde 31 jaar, met een vermogen van vier miljard dollar. De oudste is 96 met een vermogen van 775 miljoen dollar. De hekkensluiter op de lijst bezit driekwart miljard dollar. De hele lijst tezamen heeft meer dan één biljoen dollar aan vermogen. 313 bezitten meer dan één miljard dollar.

De lijst bevat in totaal 45 nieuwe namen, waaronder de oprichters van de internetzoekmachine Google. De twee, Sergey Brin en Larry Page, vergaarden hun kapitaal met de beursgang van Google in augustus. Beiden bezitten vier miljard.