Joop Braakhekke is irritantste presentator

Nolius
Joop BraakhekkeJoop Braakhekke is de irritantste mannelijke presentator op de Nederlandse televisie. Dat blijkt uit onderzoek van het bureau Trendbox onder een, naar eigen zeggen, representatieve groep Nederlandse televisiekijkers van 16 jaar en ouder in opdracht van het Veronica Magazine. Met 27 procent van de stemmen eindigde de kok voor Carlo Boszhard met zestien procent en Gerard Joling en Paul de Leeuw met dertien procent van de stemmen.

Patty Brard lijdt volgens de ondervraagden het meest aan zelfoverschatting. Dertien procent zegt dat ze zichzelf geweldig vindt, maar dat ze dat absoluut niet is. Carlo Boszhard volgt wederom met tien procent. Ron Brandsteder scoort een derde plaats met zes procent.

Wendy van Dijk is opvallend populair, blijkt uit het onderzoek. Zij wordt gezien als het grootste televisietalent van Nederland, voor Reinout Oerlemans, Kim-Lian van der Meij en Bridget Maasland. Sacha de Boer is in de ogen van de kijker de beste nieuwslezer.

Als de ondervraagden mochten kiezen, zou de soap Goede Tijden, Slechte Tijden verdwijnen. Ook de home shopping programma's en Call TV mogen zo van de buis.