Limburgse gijzelaar bevrijd in Frankrijk

Reya
De Franse politie heeft gisteren een Limburgse man bevrijd die een week lang gegijzeld is gehouden door zes gijzelnemers. Dit deden ze na een inval in een huis in Vienne, ten zuiden van Lyon. Alle gijzelnemers zijn tijdens de actie opgepakt door de politie. De gijzelaar, een 23-jarige man uit Geleen, is een week gegijzeld gehouden maar bleef ongedeerd.

De aanleiding voor deze gijzeling is een mislukte transactie van drugs tussen de Franse gijzelnemers enerzijds en de broer van de gijzelaar en een vriend van de broer anderzijds. Hierbij werden de Fransen opgelicht voor een slordige 150.000 euro. Hierop besloten de gijzelnemers verhaal te gaan halen, waarna ze de man uit Geleen gijzelden.

De gijzelnemers vroegen losgeld aan de ouders van de gijzelaar, maar die schakelden de politie in. Al snel kwam de politie op het spoor van de mislukt deal en wisten de gijzelnemers en hun gevangene tot in Frankrijk te traceren. Aldaar wist men de man met succes te bevrijden. De gijzelaar ging trouwens zelf ook niet vrijuit; de politie ondervraagt hem nog over zijn aandeel in de drugstransactie. De broer van de bevrijde man en diens vriend zijn nog voortvluchtig.