Stijging winkeldiefstallen in Nederland

Timothy (TimmyAsd)
ReadMe had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuwsHet aantal winkeldiefstallen in Nederland is de afgelopen twaalf maanden sterk toegenomen. In de rest van Europa is daarentegen een grote daling te zien in het aantal winkeldiefstallen.

In de twaalf maanden gemeten tot juli van dit jaar bedroeg de totale schade door winkeldiefstal in de 24 Europese landen ruim dertig miljard euro, het laagste cijfer sinds 2000. De voornaamste redenen voor de stijging in Nederland is de grote belangstelling van bendes uit het Oost-Europa voor Nederland. De Raad Nederlandse Detailhandel (RND) zegt dat de politie haar best doet tegen de georganiseerde misdaad, maar die moeite haalt vooralsnog weinig uit.

Het aantal diefstallen door het eigen personeel blijft ook een groot probleem. In Nederland pleit de RND pleit voor het snel publiceren van foto's van winkeldieven. De landen uit Midden- en Oost-Europa, met uitzondering van de Baltische staten, hebben het meest te maken met diefstal van het eigen personeel. Lijstaanvoerder is Polen, waar 38% van de totale diefstal gepleegd wordt door personeelsleden. In West-Europa scoren Engeland en Noorwegen hoog op dit vlak.