De Boertjes bedanken supporters en ex-collega's

Gertjan (Kozzmic)
Icoon Sport nieuwsIn een paginagrote advertentie in De Telegraaf bedanken de voetballers Frank en Ronald de Boer hun supporters en collega's. De 34-jarige tweelingbroers worden vanavond voorafgaand aan de voetbalwedstrijd Nederland-Tsjechië officieel uitgezwaaid. Ook Marc Overmars en Jaap Stam zal dit afscheid ten deel vallen.

Frank en Ronald de Boer speelden in totaal 179 keer in Oranje. Frank de Boer is met 112 wedstrijden voor het Nederlands elftal zelfs record-international. In hun dankwoord richten 'de Boertjes' zich tot de KNVB, sponsors, alle bondscoaches die ze meemaakten, collega's, begeleiders en fans.

Frank en Ronald de Boer


Nieuwe generatie
Met de wedstrijd tegen Tsjechië begint voor het Nederlands elftal een nieuw tijdperk. De nieuwe bondscoach Marco van Basten heeft afscheid genomen van een aantal vaste krachten en start waarschijnlijk met maar liefst zeven spelers die in de Nederlandse competitie spelen. Pierre van Hooijdonk mag voor de vierde keer in zijn interlandcarrière in de basis beginnen. Het merendeel van de 43 interlands die hij speelde viel hij in.

Vermoedelijke opstelling:
Van der Sar;
Bouhlarouz, Ooijer en Heitinga;
Van Bommel, Sneijder, Van der Vaart en Davids;
Kuijt, Van Hooijdonk en Castelen.