Duitser licht ziekenhuizen op met 'ziektebeeld'

Frank (Sc0rPi0n)
Icoon Binnenlands nieuwsEen Duitser heeft zich in de afgelopen drie maanden laten opnemen in Nederlandse ziekenhuizen, door middel van het nabootsen van de symptomen van een ziekte. De man was echter kerngezond. Op het moment dat er ontdekt werd dat de man helemaal niet ziek was, had de man zich al uit de voeten gemaakt. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Bij het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven, het Medisch Centrum Alkmaar en het Rotterdamse Ikazia Ziekenhuis werden gedupeerd door de 'zieke' man. Het ziekenhuis in Eindoven heeft aangifte gedaan tegen de man.

De man imiteerde de symptomen van ziektes zo goed, dat hij zonder twijfel werd opgenomen, zonder dat hij zijn verzekeringspapieren af moest geven. Zodra de acteur ontdekt dreigde te worden, verdween hij met de Noorderzon. Het Catharina-ziekenhuis had toen voor 50.000 euro kosten gemaakt.

Via een vakblad zijn alle Nederlandse ziekenhuizen op de hoogte gebracht van de Duitser. De man zou vermoedelijk aan de ziekte van Münchhausen lijden, waarbij de patiënt een psychische aandoening heeft en de verschijnselen van ziektes imiteert.