Online gaming gebruikt voor politiek activisme

Robert (RRRobert)
Met het wereldwijd populairder worden van ADSL- en kabelinternetverbindingen, neemt ook de populariteit van het online gamen toe. Dit heeft er inmiddels ook toe geleid dat er politiek activisme mee wordt gedreven.

Diverse politieke stromingen proberen middels online spellen de mensen bewust te maken van hun politieke boodschap. Zo vind je op de website van een Italiaanse anti-globalistische actiegroep een spel in de vorm van een online protestmars, waarbij de deelnemers 'mee doen' met een eigen avatar.

De Italiaanse spellenontwikkelaar Molleindustria kwam met een online 'god'game, waarin het wereldwijde kapitalisme en de moderne arbeidsmarkt centraal staat. In een virtueel arbeidsproces dien je de virtuele werknemer gezond te houden door deze te voorzien van voldoende rust, voedsel en ontspanning, om te voorkomen dat hij zijn productiviteit verliest. Daarbij kun je hem ook ontslaan, indien hij slecht blijft presteren.

Een site als Newsgaming.com gaat nog een stapje verder. Daar kun je spellen spelen met als onderwerp de aanslagen op het World Trade Center in New York en de bomaanslagen in Madrid

Ook in Nederland is er een online spel te vinden met politieke lading. Een platformspel met in de hoofdrol onze eigen J.P. Balkenende, die de strijd aangaat met opponenten als Femke Halsema, Jan Marrijnissen en Wouter Bos.

Behoefte aan meer gaming nieuws? Bezoek dan ook onze nieuwe games site: games.fok.nl!