Allochtonen en voetbalsupporters slaags in Antwerpen

Jorrit (Flem)
Paka had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Belgische stad Antwerpen hebben voetbalsupporters en allochtonen afgelopen zondagavond flink gevochten. Er is één persoon gearresteerd.

Omstreeks 19 uur begonnen de eerste relletjes in de stad. Zo'n dertig allochtonen en supporters van voetbalclub GBA (Germinal Beerschot - Antwerpen) gingen met elkaar op de vuist. Vier mensen werden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Enkele uren later, rond 22:30, bleek dat zo'n vijftig Noord-Afrikanen zich hadden verzameld in een park, gewapend met stokken en flessen. Door de politie werd een bijstandsteam ingeschakeld en de gemoederen werden enigzins bedaard. Een halfuur later was het echter weer raak en werd er door een onbekende een molotov-cocktail in een café gegooid, waardoor een brand ontstond. Niemand raakte gewond.

Om 23:30 kwam het opnieuw tot gevechten en vandalisme. Een 23-jarige Noord-Afrikaan werd opgepakt omdat hij ruiten van auto's, waaronder één van de politie, vernielde. Omstreeks 2 uur 's nachts was het weer rustig in Antwerpen. In totaal werden vier mensen mensen meegenomen voor verhoor, een vijfde werd ter beschikking gesteld van het parket. Over de precieze aanleiding van de rellen is nog geen duidelijkheid.