Onderzoek nieuw ontdekte ruimte in piramide geweigerd

Gerson (FatalException)
Twee amateur-archeologen zeggen een voorheen onbekende ruimte binnen de grote piramide van Cheops te hebben ontdekt. De ruimte werd ontdekt door middel van architecturele analyse en radartechnieken. Egyptische autoriteiten weigeren echter om beelden van de ruimte te maken. Dit meldt de Britse krant The Guardian.

Archeologen nemen aan dat de grote piramide gebouwd werd om de gemummificeerde overblijfselen van Koning Cheops te bewaren. Deze overblijfselen zijn echter nooit gevonden. Als klassieke verklaring wordt er aangevoerd dat de mummie gestolen zou zijn door onbekenden.

De Franse amateur-Egyptologen, Giles Dormion en Jean-Yves Verd'hurt hebben naar eigen zeggen een ruimte gevonden die voorheen nog niet gevonden was. Hiervoor hebben ze radar-echo technieken gebruikt. Volgens hen is het mogelijk dat de niet gevonden mummie in die ruimte ligt. De twee hebben reeds 20 jaar onderzoek gedaan in de piramides, en hebben al eerder twee onbekende ruimtes gevonden.

Het enige wat er volgens de onderzoekers gedaan hoeft te worden, is met glasvezel door de bestaande gaatjes tot de ruimte door te dringen, zodat er beelden van de binnenkant gemaakt kunnen worden. Het Egyptian Supreme Council of Antiquities echter, weigert, zonder een duidelijke reden te geven, hier toestemming voor te geven.

Bij de Supreme Council of Antiquities zegt Verd'hurt dat hij 'absoluut gefrustreerd is', omdat er geweigerd wordt verder onderzoek te doen, zonder hiervoor een reden te geven. De Council heeft geen commentaar gegeven. Piramides zijn een gevoelig onderwerp in Egypte en in het verleden zijn soortgelijke verzoeken geweigerd.