Michael Pilarczyk naar Radio Veronica

Peter Breuls
Veronica logoRadio-DJ Michael Pilarczyk zal vanaf aanstaande zaterdag te horen zijn in de nieuwe programmering van Radio Veronica, die morgen van start gaat. Hij zal in het weekend tijdens de lunch het programma 'De Nummer 1 Show' gaan presenteren.

Michael Pilarczyk was eind jaren '80, begin jaren '90 al bij Veronica te horen, toen de club nog een publieke omroep was. Hij presenteerde daar programma's als Goud van Oud, Oh Wat een Nacht en Ook Goeiemorgen. In 1992 verhuisde hij met een deel van de harde Veronica-kern mee naar het nieuw op te starten Radio 538, waar hij tot 1998 actief is geweest met onder andere The Jungle en Club 538.

In de tussentijd is Pilarczyk actief geweest als presentator en producent van televisieprogramma's op onder andere TMF, RTL 4 en RTL 5. Ook heeft hij bij Yorin FM een 80's en 90's programma gepresenteerd.

Veronica, dat vandaag een jaar geleden als 80's & 90's muziekstation begon, begint deze week met een aantal nieuwe programma's. Zo zal Jeroen van Inkel morgenochtend zijn beruchte ochtendshow een herstart geven, en is Rob van Someren weer doordeweeks in de middag te horen. Zondag werd al bekend dat Patrick Kicken een vaste plek op het station heeft verworven. Ex-538 en Noordzee-DJ Arlo van Sluis, die de afgelopen zomer al diverse malen als invaller programma's heeft gemaakt, wordt de vaste presentator van de weekendeditie van Goud van Oud.