Kort Olympisch nieuws: Dag 2

Gertjan (Kozzmic)
Volleyballers winnen eerste wedstrijd
Het Nederlandse mannenvolleybalteam is het Olympisch toernooi uitstekend begonnen. In vijf sets werd titelkandidaat Rusland verslagen; 25-23, 19-25, 17-25, 27-25, 18-16. Rusland was bij de vorige Spelen zilveren medaillewinnaar.

Iraanse judoka toch uit toernooi
De Iraanse judoka Arash Miresmaeili is alsnog gediskwalificeerd. Bij een weging bleek hij zwaarder dan de toegestane 66 kilo. Miresmaeili weigerde in eerste instantie tegen zijn Israelische tegenstander uit te komen, maar bond gisteren toch in.

Beachvolleyballsters verliezen tegen Tsjechen
De Nederlandse beachvolleyballsters Marrit Leenstra en Rebekka Kadijk hebben de eerste wedstrijd verloren van Eva Celbova en Sona Novakova uit Tsjechië. Het werd in twee sets 19-21, 16-21.

Audina naar kwartfinale badminton
Mia Audina heeft de kwartfinales van het olympische badmintontoernooi bereikt. Ze versloeg de veel lager aangeslagen Aparna Popat uit Indonesie met 9-11, 11-1 en 11-3.

Van den Hoogenband naar finale 200 meter
Pieter van den Hoogenband heeft zich eenvoudig geplaatst voor de finale van de 200 meter vrije slag. De Nederlander tikte aan in een tijd van 1.46.00. Hij was daarmee sneller dan zijn directe concurrenten Thorpe en Phelps, die tegen elkaar in de andere halve finale uitkwamen.

Hockeyteam wint wedstrijd tegen India
Het Nederlandse herenhockeyteam heeft de eerste wedstrijd tegen India met 3-1 gewonnen. Eikelboom, De Nooijer en Takema scoorden de Nederlandse punten.

Honkballers overklassen Grieken
De Nederlandse honkballers zijn het Olympisch toernooi wel heel voortvarend begonnen. De ploeg van coach Robert Eenhoorn versloeg het thuisland Griekenland met 11-0.

Basketbal: Puerto Rico bezorgt VS historische nederlaag
Een enorme verrassing bij de start van het basketbaltoernooi. Puerto Rico bracht de Verenigde Staten de eerste nederlaag sinds 1988 toe: 73-92. De derde nederlaag in 109 Olympische optredens van het Amerikaanse 'Dream Team' heeft waarschijnlijk geen gevolgen, een vierde plek in de poule van zes volstaat voor de volgende ronde.


Overig nieuws:
Japanner schrijft geschiedenis
Dames-acht naar finale
Nederlandse turnsters uitgeschakeld
Kogelstoter test positief
Roeiwedstrijden maandag afgelast
Badminton: Koppel Bruil onderuit
Schermster Sonja Tol uitgeschakeld