F1: Uitslag Grand Prix van Hongarije

Otto (okee6)
Op de Hungaroring ging het vanmiddag niet eens zo zeer om welke coureur er won, belangrijker was dat de twee rode Ferrari's als eerste wagens de streep passeerden. Michael Schumacher, wederom winnend, en Rubens Barichello haalden zo de constructeurstitel voor Ferrari binnen.

Michael Schumacher had overigens wat recht te zetten ten opzichte van vorig seizoen op de Hungaroring, toen werd de Duitser op een ronde gezet door Fernando Alonso. Dit jaar vernederde hij de concurrentie. Vanaf de start reed de Duitser een zeer stabiele race op een ongekend tempo en haalde daarmee de race binnen. Teamgenoot Rubens Barrichello reed eveneens een zeer stabiele race en eindigde op de tweede positie. Bij de start van de opwarmronde kwam zijn wagen nog erg moeilijk weg, maar de start van de race verliep gelukkig voor de Braziliaan zonder problemen.

Fernando Alonso die vorig jaar wist te winnen eindigde nu op de derde plaats op ruim 44 seconden achter de nummer één. Juan Pablo Montoya had een prima start en kon gelijk een aantal posities winnen, deze wist hij vast te houden en kwam als vierde over de streep. Het team van BAR verloor bij de start direct haar posities. Later in de race kon Takuma Sato weer iets van de achterstand goedmaken en hij finishde tenslotte als zesde, achter zijn teamgenoot Jenson Button.

De uitslag betekent voor de individuele tussenstand dat enkel teamgenoot Barrichello in de race blijft om Schumacher van het kampioenschap af te houden.

Kijk voor meer sportnieuws op de sportsite van FOK!