Veel doden bij zware gevechten in Irak

Bas (DePresident)
Icoon Irak nieuwsBij zware gevechten tussen soennitische opstandelingen en coalitietroepen in de Iraakse stad Samarra (ten noorden van Bagdad) zijn 50 soennieten omgekomen. Hun stellingen werden door Amerikaanse vliegtuigen bestookt met zware bommen.

Volgens dokter Abd Al-Hamid al-Samarrai, van het ziekenhuis in de stad, zijn er bij de gevechten 84 gewonden gevallen. Tenminste negen Iraakse burgers zijn omgekomen. Aan de kant van de coalitietroepen zijn geen slachtoffers gevallen.

Meer dan 40 huizen zijn vernield. Ook hebben het stadhuis en de kantoren van de politieke partij van de Iraakse minister van Binnenlandse zaken Falah al-Naqib zware schade opgelopen, aldus Iraakse politieagenten tegen de Arabische nieuwszender Al-Jazeera.

Bij zware gevechten tussen Iraakse verzetsstrijders, Iraakse veiligheidstroepen en coalitietroepen in de sjiitische stad Hilla (ten zuiden van Bagdad) zijn acht Irakezen omgekomen en meer dan 33 gewond geraakt. Volgens politiechef Qais Hamza begonnen deze gevechten nadat een demonstratie op geweld uitliep.

Subheader
Bij zware gevechten in Samarra en Hilla
zijn tenminste 67 mensen omgekomen