Joden in Auschwitz verbaal aangevallen

Bart (veekeend)
Icoon Buitenlands nieuws In het Poolse Auschwitz, bekend van het concentratiekamp waarin miljoenen mensen om het leven kwamen, heeft zich deze week een antisemtisch incident voorgedaan. Een groep van vijftig IsraŽlische, Amerikaanse en Poolse joodse studenten werd verbaal aangevallen door drie Franse toeristen.

Het bezoek aan het kamp was een onderdeel van een zestiendaagse reis georganiseerd de World Union of Jewish Students. Bij het zien van IsraŽlische vlag om de schouders van een van de studenten uit de groep gingen de Fransen door het lint. Daarbij werden diverse antisemitische leuzen en anti-IsraŽlische beledigingen geroepen.

Eťn van de studenten werd vastgepakt door ťťn van de Fransen. "Hij zei dat we terug moesten gaan naar IsraŽl en dat we ons moesten schamen dat we hier met een IsraŽlische vlag rondliepen. Het was heel beangstigend. Hoewel ik vaker met antisemitisme in aanraking ben gekomen, had ik niet verwacht dat dit in Auschwitz zou gebeuren", aldus de 21-jarige Maya Ober, die tevens het kamp bezocht om omgekomen familieleden te herdenken.
_
De Poolse politie is niet verwittigd van het incident, omdat er geen strafbare feiten zouden zijn begaan.