Filmopnames gestart voor zombiefilm in Tsjernobyl

Robert (RRRobert)
Tekno had ons -geheel vertaald, waarvoor onze dank!- het volgende opmerkelijke bericht via de nieuws-submit te melden:

De meeste mensen denken dat Tsjernobyl ver buiten bereik is, afgesloten van de rest van de wereld, sinds het fatale ongeluk in 1986. Niets is echter minder waar.

De dodelijke kern van de reactor ligt begraven in een soort sarcofaag gemaakt uit staal en beton. De andere reactoren bleven tot voor een paar jaar geleden in werking om electriciteit op te wekken. Zo'n 6000 mensen, voornamelijk specialisten en technici, werken nog in het wetenschappelijk centrum van de centrale.

Honderden journalisten, diplomaten en toeristen hebben de plaats inmiddels bezocht, vanaf het moment dat de locatie weer is opengesteld. Ook zijn er ongeveer 40 documentaires opgenomen in het gebied en de nabijliggende stad Pripyat. Nu wordt er voor het eerst in de geschiedenis een Hollywoodfilm opgenomen; de zombiefilm "Return of the Living Dead 4: Necropolis".

Anatoly Fradis, geboren in de Ukraïne en de producer van de film is trots, ondanks de vele obstakels die ze tegen kwamen, en het geld wat ze er voor nodig hadden. "Een paar dagen voordat we begonnen met filmen hing het aan het zijden draadje of ze ons toe zouden laten, en ook kostte het meer dan ik gepland had om er zeker van te zijn dat we toegelaten werden".

Hij is er erg op gebrand om te beginnen met het filmen op locatie. Het meeste van de film wordt echter opgenomen in de Romania studios in Boekarest, waar in het verleden ook de film "Cold Mountain" is opgenomen.

De zombie-vrije scenes in Tsjernobyl zijn voor de opening van de film, waarin een kwaadaardige ex-CIA agent wordt gezien, die de laatste busjes Trioxyne gas steelt, wat het levenssap is voor de zombies. "Tsjernobyl ziet er erg spookachtig uit, en is perfect voor ons doel, we filmen in alle deze verlaten dorpjes, waar je overal roestig materiaal ziet liggen", aldus Fradis.