Riagg wil hulp in Turkije verlenen

Bart (veekeend)
Icoon Binnenlands nieuws Met ingang van volgend jaar wil het Riagg in Rotterdam haar dienstverlening in het buitenland gaan uitbreiden. In het televisieprogramma Nova maakte directeur Lamé bekend dat er plannen zijn om in de zomer van 2005 ook psychiatrische hulp te verlenen aan cliënten in Turkije.

Vorig jaar startte het Riagg met een spreekuur in Marokko. Dat spreekuur was speciaal bedoeld voor Nederlandse Marokkanen die naar hun moederland afreizen en daar in geestelijke nood geraken. De hulpverlening werd geboden aan 150 chronische psychiatrische Marokkaanse patiënten in het Rifgebergte.

Het is nog niet zeker of de plannen van het Riagg doorgang zullen vinden. Dit hangt onder meer af van de steun van zorgverzekeraars. Minister Hoogervorst van VWS zegt de kosten te hoog te vinden en dat het Riagg zich op een hellend vlak begeeft. Hoogervorst zal de mogelijkheden bestuderen om de AWBZ te veranderen, zodat dit soort projecten in de toekomst verboden kunnen worden. Eerder was hij deze mening toebedeeld bij de kwestie Riagg in Marokko.