Voetbal: Uitslag Johan Cruijff Schaal 2004

Otto (okee6)
KNVBDe Johan Cruijff Schaal is gewonnen door bekerwinnaar FC Utrecht. In een warme ArenA won het van landskampioen Ajax na een eindsprint met 2-4.


In een van extra drinkpauzes voorzien duel kon er van uitgespeeld voetbal geen sprake zijn. De kansen waren schaars in de eerste helft. Ajax nam het iniatief en stichtte een weinig gevaar voor het Utrechtse doel.

Na de pauze opende Steven Pienaar al snel de score voor Ajax. Kort hierna moest Soetaers na rood het veld verlaten. Met elf tegen tien ging Utrecht op zoek naar de gelijkmaker. Een goed kwartier voor tijd wist Alje Schut de 1-1 aan te tekenen. Lang duurde het feest voor Utrecht niet, de getergde invaller Wesley Sneijder bracht Ajax op voorsprong nadat voor Utrecht Joost Broerse zijn tweede gele kaart ontvangen had. In de laatste vijf minuten ging het alsnog mis voor Ajax. Invaller Hans Somers maakte twee treffers en Darl Douglas maakte in de slotseconde ook nog 2-4.

De winst van Utrecht is uniek, een bekerwinnaar wint meestal niet de Johan Cruijff Schaal. Ook was de schaal in haar veertienjarig bestaan altijd naar één van de grote drie clubs gegaan.

Ajax - FC Utrecht (2-4)
51' Pienaar 1-0
72' Schut 1-1
81' Sneijder 2-1
87' Somers 2-2
90'+1 Somers 2-3
90'+5 Douglas 2-4

De aftrap van het seizoen is achter de rug. Dit betekent tevens dat de FOK!voetbalmanager weer gaat starten. Deze week heb je de gelegenheid om je weer in te schrijven. Zie uit naar het aankondigingsbericht op de manager!