SBS gaat nieuwe soap met de Tokkies maken

Gertjan (Kozzmic)
Nadat de IKON en SBS al eerder aandacht aan de beruchte Amsterdamse familie Ruijmgaart-Tokkie besteedden, is die laatste zender van plan een heuse soapreeks te produceren met het asociale gezin in de hoofdrol. Ook Emile Ratelband, de positiviteitsgoeroe die eerder deze week liet weten de familie te gaan ondersteunen, zal te zien zijn in de serie.

Producent Peter Lubbers, die voor SBS6 ook het tweedelige 'De Tokkies' produceerde, is in onderhandeling met de Tokkies. "De besprekingen zijn al gevorderd", meldt Lubbers. "Het wachten is op een toezegging van een woning voor het gezin. Als dat is gebeurd, komen wij in actie om de familie te volgen tijdens alle wederwaardigheden rond de verhuizing, het betrekken van de woning en van het installeren in de wijk en omgeving."

Het gezin Ruijmgaart-Tokkie raakte in augustus 2003 betrokken bij een gewelddadige burenruzie waarbij het huis van hun bovenburen in vlammen opging. Daarop werd de familie het huis uitgezet. Door televisie-aandacht werden 'De Tokkies' een nationaal begrip. Zo zendt de IKON momenteel de documentairereeks Familietrots uit met het gezin in de hoofdrol.

De Tokkies
Vader Gerrie en moeder Hanna worden gefilmd door de IKON