'Moord-spel' Manhunt gevonden bij slachtoffer

Astrid (lizardtattoo)
Icoon Games nieuwsVorige week kwam het spel Manhunt in Groot-Brittannië in opspraak omdat de ouders van een vermoorde jongen beweerden dat het 17-jarige vriendje van hun zoon hem had vermoord onder invloed van het spel. Het spel zou gevonden zijn in de slaapkamer van Warren Leblanc, die de 14-jarige Stefan Pakeerah met een klauwhamer en een mes vermoord had. Volgens Gisella Pakeerah was Warren "helemaal in de ban" van het spel.

Een woordvoerder van politie van Leicestershire heeft echter bekend gemaakt dat het spel juist bij het slachtoffer gevonden is: "Blijkbaar is het spel gevonden, maar het lag in Stefan Pakeerahs slaapkamer." Hoewel dit op zich niet betekent dat de bewering dat Leblanc beïnvloed was door Manhunt niet klopt, maakt het de zaak wel meer complex. De vraag of het veertienjarige slachtoffer de eigenaar was van het spel, en zo ja wie het voor hem had gekocht is nog niet beantwoord.

De politie-woordvoerder is duidelijk over het vermeende verband tussen het spel en het misdrijf: "Wij hebben nooit de link gelegd tussen het spel en de moord, en dat hebben we al eerder verklaard. Sommige secties van de media hebben ervoor gekozen dat te negeren... het motief was roof".

Ondertussen is het spel, ondanks dat Dixons en enkele andere ketens in Groot-Brittannië het spel uit de schappen gehaald hebben, bijna uitverkocht en stijgt het in de verkoopstatistieken.