Kinkhoestepidemie in Nederland

Timothy (TimmyAsd)
Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Nederland heeft te maken met een kinkhoestepidemie. Dit blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), dat de afgelopen maand meer dan duizend meldingen binnenkreeg. Vorge week werd in het Academisch Medisch Ziekenhuis in Amsterdam de kinkhoest al geconstateerd.

De kinkhoest komt eens in de drie tot vier jaar voor. Dat verklaart ook de epidemie die in mei van dit jaar begon. Ook laten volgens het RIVM veel ouders hun kinderen niet vaccineren, waardoor die kinderen meer kans lopen om door de kinkhoest te worden getroffen. Men schat de afname van het aantal vaccinaties in Flevoland en Overijssel in de afgelopen paar maanden op vijf procent. Harde cijfers voor deze uitspraak heeft het RIVM nog echter niet.

Kinkhoest is een gevaarlijke bacteriële infectie die in een enkel geval tot de dood leidt. Voor zover bekend heeft de huidige epidemie nog geen levens geëist, aldus het RIVM. Hoelang de epidemie nog duurt kan het instituut niet zeggen, ook is het nog niet duidelijk of de epidemie momenteel al op zijn hoogtepunt is.