Muziekfan mag geen stereo meer hebben

Robert (RRRobert)
Nood-kloon had ons via de nieuws-submit het volgende -geheel vertaald, waarvoor onze dank!- te melden:

Een Engelse vrouw is door een rechter verboden om nog een audio-installatie of een televisie te bezitten. Dit nadat ze de muziek vaak zo hard zette dat de meubels bij de buren door de trillingen van hun plaats schoven. Voorafgaand aan de rechtszaak kreeg ze al een tijdelijk verbod om excessief geluid te maken. In het verleden werden bij haar al drie keer eerder stereoapparatuur en karaokemachines in beslag genomen.

Het gemeentebetuur van Birmingham heeft goedkeurend gereageerd op het vonnis dat twee jaar van kracht zal zijn tegen de 33-jarige rap- en karaokefan Sharon McLoughlin, moeder van drie kinderen en een groot fan van Eminem. Ze zal tevens uit haar flat worden gezet, indien zij binnen deze proeftijd opnieuw overlast veroorzaakt. De dame werd de eerste persoon die op wijze haar huis kan verliezen op basis van een nieuwe wet die anti-sociaal gedrag aanpakt.

Rechter Alistair MacDuff gaf toestemming aan de gemeente om het eigendom over de flat over te nemen, en daarbij werd ook nog vermeld dat de vrouw, naast het verbod om een stereo of televisie te bezitten, ook een verbod kreeg om enige andere vorm van onrust te veroorzaken, wat geldt voor de duur van twee jaar en voor waar dan ook in Engeland en Wales.

Het gerechtshof had te horen gekregen dat de muziek zo luid werd gespeeld dat de meubels van de bovenburen door de vibraties spontaan aan de wandel gingen. Een van de voorvallen die beschreven werden was een gesprek tussen de bovenbuur en een medewerker van Birmingham Anti-Social Behavior Unit (BASBU, de Anti-sociale werkgroep Birmingham) die elkaar bijna niet konden verstaan terwijl ze twee meter van elkaar vandaan stonden.

Hoewel de apparatuur dus meerdere malen in beslag werd genomen toonde McLoughlin totaal geen respect voor haar buren of de wet en kocht gewoon weer nieuwe apparatuur. "Nu ze is veroordeeld, en geen stereo meer in huis mag hebben, kan ze meteen worden gearresteerd als ze weer tegen alle verboden ingaat", aldus een woordvoerder van BASBU.