Meisje heeft mobieltje met nummer premier

Whitney (weetnie)
Icoon Buitenlands nieuws In Noorwegen zijn vraagtekens gerezen bij het hergebruik van oude mobiele telefoonnummers nu de 16-jarige Camille Reiersrud het oude nummer van de Noorse minister-president Kjell Magne Bondevik heeft gekregen.

Het meisje dat haar mobieltje met kerst kreeg, werd al snel gebeld door journalisten die de premier wilden spreken. De bellers, die nog niet op de hoogte waren van het nieuwe nummer van de premier, waren verbaasd een jong meisje aan de telefoon te krijgen.

Camille heeft er wel eens over gedacht op te nemen als de persoonlijk assistente van de premier en zo gevoelige informatie los te peuteren. Maar verder dan die gedachte is het niet gekomen. Sinds ze haar huidige mobieltje bezit, heeft ze overigens maar één echt interessant tekstbericht ontvangen en dat was een uitnodiging afkomstig van een voormalige Noorse voetbalster.

Slechts weinig landen passen het hergebruik van telefoonnummers toe omdat men situaties zoals in Noorwegen wil vermijden. Landen die het systeem wel toepassen kiezen daarvoor om te voorkomen dat telefoonnummers op raken.