Kerry accepteert Democratische nominatie

Gertjan (Kozzmic)
Icoon US verkiezingen 2"Ik ben John Kerry. En ik meld me voor dienst." Op Fortuynistische wijze accepteerde een saluerende Kerry vannacht de nominatie voor het ambt van president van de Verenigde Staten. Op 2 november zullen de verkiezingen plaatsvinden, die lijken uit te draaien op een nek-aan-nek race tussen Kerry en de huidige president George W. Bush.

Een andere vergelijking met een Nederlandse verkiezingscampagne. Op de tonen van U2's hitsong 'Beautiful Day' lieten Kerry, zijn running mate John Edwards en hun beide families zich direct na Kerry's speech toejuichen door het publiek. De Nederlandse PvdA gebruikte dit nummer om de zetelwinst te vieren op de avond van de verkiezingen van 22 januari 2003.

De 100.000 ballonnen die vervolgens de zaal indaalden markeerden het einde van de Democratische conventie en het officiŽle begin van de verkiezingscampagne voor Kerry. De komende dagen zullen miljoenen worden uitgegeven om het duo Kerry-Edwards te promoten, met name in de staten waarvan verwacht wordt dat ze op 2 november de doorslag gaan geven. Bush maakt zich ondertussen op voor de Republikeinse conventie, die volgende maand zal plaatsvinden in New York.

John Kerry, reporting fo duty
John Kerry, 'reporting for duty'