Dorp wil naam uit protest veranderen

ChrisJX
De inwoners van de plaats Llanfynydd in zuid-Wales willen uit protest tegen het bouwen van windmolens de naam van hun dorpje tijdelijk veranderen in Llanhyfryddawelllehynafolybarcudprindanfygythiadtrienusyrhafnauole. Vertaald uit het Welsh betekent dit 'een stil en prachtig dorp, een historische plaats met zeldzame valken, bedreigd door ellendige schroefbladen'.

Het bedrijf Gamesa Energy UK is van plan om dertig windmolens met een lengte van 137 meter op een heuvel in de buurt van het dorp te plaatsen, iets waar veel bewoners het niet mee eens zijn. Claws, de 'Community of Llanfynydd Against Wind-Power Station', wil daarom de naam van het stadje een week lang veranderen om zo aandacht te vragen voor de kwestie. De gemeenteraad zal hier donderdag over vergaderen.

Indien het voorstel wordt aangenomen, zal Llanhyfryddawelllehynafoly-barcudprindanfygythiadtrienusyrhafnauole met 66 letters tijdelijk de plaats met de langste naam zijn in Groot-Brittannië. Het record is nu nog in handen van Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwchllantysiliogogogoch in noord-Wales. Deze plaatsnaam heeft 58 letters.