Groep dreigt ItaliŽ met aanslagen

Rob (R@b)
Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

De extremistische islamitische groepering 'Abu Hafs al-Masri' dreigt met aanslagen in ItaliŽ als Silvio Berlusconi aanblijft als premier. De groep laat dit weten in een boodschap op hun website.

In de verklaring staat onder meer dat ItaliŽ in brand wordt gestoken, als de "inefficiŽnte" Berlusconi niet verdwijnt. ''Berlusconi maakt van ItaliŽ een slaaf van Amerika. Wij zullen met onconventionele wapens een aanslag in ItaliŽ plegen die vergelijkbaar is met de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten. We zijn in ItaliŽ, en niemand van jullie is veilig zolang jullie het aanbod voor een bestand van onze sjeik Osama bin Laden afslaan".

'Abu Hafs al-Masri' is een groepering die genaamd naar een kopstuk van Al-Qaida dat in 2001 bij een Amerikaanse luchtaanval op Afghanistan om het leven kwam. De groep eiste eerder de verantwoordelijkheid op voor een reeks aanslagen op westerse doelen, waaronder die van 11 maart op treinen in de Spaanse hoofdstad Madrid. Terrorisme-experts betwijfelen echter of de groep bij deze aanslagen betrokken is geweest.