75 kinderen omgekomen bij brand in India

ChrisJX
Jump had ons via de nieuws-submit te melden:

In India zijn vandaag zeker 75 kinderen omgekomen bij een brand in een lagere school. Het drama vond plaats in een grote meisjesschool in Tanjore, 2.000 kilometer ten zuiden van de Indiase hoofdstad New Delhi. Het wordt niet uitgesloten dat het dodental nog op kan lopen tot honderd.

Vermoedelijk ontstond de brand in de keuken van de school, waarna het vuur dankzij het rieten dak van het gebouw razendsnel om zich heen kon grijpen. Op het moment van de brand bevonden zich negenhonderd leerlingen in het gebouw. De meeste slachtoffers zijn scholieren, maar ook enkele leraren vonden de dood toen ze de meisjes probeerden te helpen. Zeker 30 kinderen moesten met verwondingen in het ziekenhuis worden opgenomen.

In januari van dit jaar kwamen in India 59 mensen om het leven toen er brand uitbrak in een trouwzaal in de plaats Srirangam. Na dit gebeuren besloot de Indiase regering dat elk publiek gebouw voorzien moest zijn van een goed werkend brandafweersysteem. De school waar vandaag brand uitbrak had niet de beschikking over een dergelijk systeem.