TROS zoekt volkszanger

Nolius
De TROS gaat wederom op zoek naar een vertolker van het Nederlandstalige populaire lied. Eerder deed de publieke omroep al met 'Een ster in 40 dagen', ter gelegenheid van haar 40-jarig bestaan. Het nieuwe programma gaat '1000 Sterren Stralen' heten en zal vanaf zaterdag 30 oktober te zien zijn op Nederland 2.

De TROS is op zoek naar iemand die talent heeft, maar die ook beschikt over die ondefinieerbare mix van eigenschappen die volkszanger Frans Bauer hebben gemaakt tot wat hij is. In acht afleveringen van gemiddeld 50 minuten beslist een vakjury samen met de tv-kijkers wie zich aan het eind van de serie uit alle aanmeldingen de beste mag noemen. De uiteindelijke winnaar wordt opgenomen in het managementteam dat onder meer verantwoordelijk is voor de successen van Frans Bauer, krijgt een platencontract en mag onder hun deskundige begeleiding een cd uitbrengen.

De vakjury bestaat uit vier mensen die deel uitmaken van het persoonlijke begeleidingsteam van Frans Bauer. Frans zelf zal de deelnemers met raad en daad bijstaan. De TROs is nog op zoek naar kandidaten.