Anouk moet eerst met haar moeder praten

Rob (R@b)
Rockzangeres Anouk moet het conflict met haar moeder Angelique Noppen, over de verkoop van haar huis aan het Da Costaplein 43 in Voorburg, zelf oplossen. Dat heeft de rechter gisteren besloten. Ze hebben daarvoor tot aanstaande woensdag de tijd, anders doet de rechter op maandag 19 juli alsnog gewoon uitspraak.

De Haagse zangeres verhuist binnenkort met haar man en twee kinderen naar New York en zegt iedere cent nodig te hebben. Daarom wil ze haar huis waar momenteel haar moeder woont, verkopen. Haar moeder is echter niet van plan het huis vrijwillig te verlaten. De woning was eerder haar eigendom, maar ze verkocht het pand in 1998 voor bijna 400.000 gulden aan Anouk. Moeder Noppen, die haar dochter sindsdien geen huur hoefde te betalen, wil nu 120.000 euro vanwege gederfde winst bij verkoop van het pand in 1998. Ze heeft destijds te weinig geld gebeurd vindt ze. Ook wil ze een tegemoetkoming in de verhuiskosten.

Tijdens de zitting liet de rechter gisteren al wel doorschemeren dat de moeder van Anouk juridisch weinig kans maakt. De verhouding tussen moeder Noppen en zangeres Anouk is behoorlijk slecht, zo bleek ook tijdens de zitting. Anouk gunde haar moeder en zus Mascha bij binnenkomst geen blik waardig.

Anouk werd tijdens de zitting door de rechter terechtgewezen inzake haar taalgebruik. De rockzangeres gebruikte af en toe een scheldwoord. Rechter Holtrop: "Al die signalen zoals die moderne woorden, daar heb ik niets mee te maken. Ik ben ook niet onder de indruk van uw faam. Ik zie dit gewoon als dochter x tegen moeder y."