Eland krijgt assertiviteitstraining

Lars (detulp050)
Een onbekende Fok!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Een mannetjes eland in het Noorder Dierenpark Emmen heeft de afgelopen weken noodgedwongen assertiviteitstraining gekregen, zo meldt De Telegraaf. De eland werd namelijk al tijden door een vrouwtjeseland getreiterd en deed niets terug.

De jonge eland, Kenwood genaamd, is nog jong, maar al behoorlijk groot. Hij liet zich de afgelopen weken voortdurend achternazitten door één van de vrouwtjes in het park. Het vrouwtje, Winya, een kleine doch felle eland, schopte en beet Kenwood. "Kenwood is veel groter, maar wel een beetje een watje.", aldus biologe Agaath Kooi.

De medewerkers van de dierentuin konden het getreiter niet langer aanzien en besloten hem in therapie te laten gaan. Daartoe sloten ze Kenwood een tijdje samen met een lief vrouwtjeseland op om zijn zelfvertrouwen weer te laten groeien. Toen hij afgelopen week weer voor het eerst het park in mocht, liet hij direct zien dat de training succesvol was: Wynia kon een schop en een ram incasseren. Verwacht wordt dat de eland nu het respect van de andere vrouwtjeselanden kan behouden. Nu is het voor Kenwood wachten op het paarseizoen.