[update] Ontvoering marinier mogelijk in sc?ne gezet

Bas (DePresident)
Icoon Irak nieuwsHet Amerikaanse leger onderzoekt of de ontvoering van de marinier Wassef Ali Hassoun in Irak in scène is gezet. Dat heeft een woordvoerder van het korps mariniers gezegd. Over de huidige verblijfplaats van de 24-jarige Hassoun bestaat nog steeds geen zekerheid. Zijn familie in Libanon en de Amerikaanse ambassade aldaar zeggen dat ze informatie hebben dat Hassoun zich in Libanon bevindt en veilig is.

Afgelopen zaterdag ontstond verwarring nadat verschillende media meldden dat de marinier was onthoofd. De groep die verantwoordelijk zou zijn voor de ontvoering van Al Hassoen, Ansar al-Sunna, maakte de dag daarop bekend dat de marinier nog leefde. Gisteren had de broer van Wassef in een interview met CNN gezegd dat zijn broer was vrijgelaten en veilig was. Hij zou zijn ontvoerders hebben beloofd niet naar het Amerikaanse leger terug te keren. De familie zegt niet te weten waar de marinier zich precies bevindt en wilde vandaag niet met de pers praten.

Subheader
Ontvoering marinier Wassef Ali Hassoun
mogelijk in scène gezet


Update 19:13 uur

Een woordvoerder van de Amerikaanse ambassade in Beiroet (Libanon) heeft bekend gemaakt dat Wassef Ali Hassoun daar sinds vandaag verblijft. Volgens een woordvoerder van het Pentagon wordt de zaak nu onderzocht. Hassoun zal volgens de woordvoerder een aantal vragen moeten beantwoorden waaronder de vraag hoe hij van Irak naar Libanon wist te komen.