Blinde krijgt geen nieuwe geleidehond meer

Lars (detulp050)
Sabinaa en lagulalupis hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een blinde man uit Hoogeveen krijgt van het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF) geen nieuwe hond meer. De man, Frens Lubbinge, is inmiddels al aan zijn zevende hond toe in tien jaar en dat vindt de KNGF "buitensporig veel".

Zijn allereerste hond werd door een auto aangereden, de tweede bleek volgens Lubbinge niet zindelijk te zijn, de derde kreeg een hartaanval toen hij onder de douche stond, de vierde wilde niet luisteren en met de vijfde kon de blinde man geen goede band krijgen.

Zijn zesde hond, Luna, zou door Lubbinge zijn mishandeld. De hond zou problemen hebben met oversteken. Getuigen verklaarden dat de man de hond regelmatig sloeg met zijn rood-witte geleidestok. Lubbinge heeft zich daarvoor voor de rechtbank in Assen moeten verantwoorden, maar werd vrijgesproken.Justitie is in hoger beroep gegaan.

De Hoogevener zelf zegt er "niets aan te kunnen doen" dat ze niet bij hem passen. Hij zegt dat hij een hond als een vriend ziet en niet als een gebruiksvoorwerp. Hoe de man nu over straat moet zonder hond is nog onbekend.