"Magische koe likt mensen gezond"

Lars (detulp050)
lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Duizenden zieke Cambodjanen zoeken hun heil bij een mystieke koe, genaamd Preah. De koe zou volgens haar eigenaar magische krachten bezitten zodat ze met`haar tong ziektes kan laten verdwijnen.

Boer Puch Pich zegt dat er elke dag meer dan 400 mensen langskomen om zich te laten likken door het bijzondere dier. Dit nadat bekend werd dat de vrouw van de boer, Kong Mich, door de koe was genezen.

Het echtpaar laat nu landgenoten 'profiteren' van de gave van de koe. Voor slechts 500 riel (oftewel een cent of 10) mogen ze zich door de koe op vier zelfgekozen plekken laten likken.

"De koe likt geen mensen die niet betaald hebben... en als de koe denkt dat je niet in haar krachten gelooft likt ze je ook niet", aldus een trotse Puch Pich.

Ros Sath, 68, vertelde aan de plaatselijke pers dat hij voor 'de behandeling' maar met moeite een meter kon lopen. "Nadat de koe me een paar keer had gelikt voelde ik me direct een stuk beter en nu kan ik makkelijk een paar honderd meter lopen, zonder moe te worden"

De genezende krachten van Preah -wat God betekent in het Khmer- kwamen aan het licht toen de boer de koe mee uit grazen nam: "De koe wilde altijd al aan mijn vrouws armen en benen likken. Maar twee maanden nadat de koe had gelikt bleek ze compleet genezen te zijn van haar chronische ziekte"

Het stel nam de proef op de som en liet de koe een 72-jarige vrouw likken die visueel gehandicapt was. Nadat de koe de vrouw had gelikt kreeg ze prompt haar zicht weer terug.

Puch Pich denkt dat de magische krachten van de koe te danken zijn aan de plek waar ze geboren werd. Op die plek leefde vroeger een soortgelijke magische koe, die volgens de overlevering in vroegere tijden door Thailand werd gestolen.