Chinezen blijven koel tijdens Olympische Spelen

Lars (detulp050)
lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

De Chinese atleten die deze zomer afreizen naar Athene voor de Olympische Spelen hoeven zich geen zorgen te maken over een eventuele hittegolf. Het Chinees Olympisch Comité heeft daartoe speciale jassen laten ontwikkelen die verkoeling kunnen bieden.

De uitvinding kan goed van pas komen, want de temperatuur in de Griekse hoofdstad bereikt in de maand augustus regelmatig de 40 graden. Waar de Chinezen de vorige keer nog schildpaddenbloed gebruikten om hun prestaties veilig te stellen, kunnen ze deze keer gebruik maken van de bijzondere uitvinding.

De jassen zijn ontwikkeld om gebruikt te worden tijdens de warming-up en de pauzes. Ze bevatten een speciale gel die gekoeld kan worden in de koelkast of in ijswater. De gel behoudt dan enige tijd de temperatuur, zodat de sporter geen angst hoeft te hebben voor oververhitting.

"Wat nog het meest bijzondere is, is dat de jas de mogelijkheid biedt om allerlei temperaturen aan te nemen. Als het warm is kan de jas verkoeling bieden en als het koud is kan de jas in de magnetron worden opgewarmd en langere tijd warmte bieden", zo meldde de Chinese krant 'the China Daily'.