Patiënt dood na verwisseling hersenscan

Bas (DePresident)
Icoon Buitenlands nieuwsHongaarse nieuwsmedia hebben gemeld dat een bejaarde man uit Hongarije dinsdag is overleden nadat artsen een hersenoperatie op hem hadden uitgevoerd, die eigenlijk voor iemand anders bedoeld was. De resultaten van zijn hersenscan waren verwisseld met die van een andere patiënt, waarna de 80-jarige man van het stadsziekenhuis naar de neurologische kliniek van de universiteit van Szeged werd overgebracht en daar een spoedoperatie onderging.

Specialisten van de neurologische kliniek hadden de schedel van de man bij de operatie zaterdag al geopend toen zij erachter kwamen dat ze de verkeerde patiënt hadden aldus de directeur van het stadsziekenhuis Gyorgy Narai. De man overleed dinsdag op de intensive care van de kliniek.

Waarom de man in het ziekenhuis lag en waaraan hij uiteindelijk is overleden, was nog niet duidelijk. Wat er met de patiënt is gebeurd die de hersenoperatie wel nodig had was eveneens onduidelijk. Zowel de kliniek als het ziekenhuis onthielden zich van verder commentaar tot een onderzoek naar het incident is afgerond.