Erg stil bij crematie chauffeur 'Kerkrade'

Whitney (weetnie)
In het crematorium Imstenrade in Heerlen is maandag Frank Makel gecremeerd. Hij is de chauffeur die vorige week met zijn vrachtwagen een supermarkt in Kerkrade binnenreed. Op de crematieplechtigheid waren twee aanwezigen; pastoor Schumans en de begrafenisondernemer. Een sobere dienst, geen toespraken, geen muziek, slechts enkele gebeden in het Duits, voorgedragen door Schumans.

Makel, door sommigen ‘de held van Haanrade’ genoemd, koos ervoor zijn op drift geraakte vrachtwagen niet tot stilstand te brengen op een grasveld waar zich een groep kinderen bevond, maar tegen de muren van een buurtsuper. Een keuze die hij met de dood heeft moeten bekopen en waarbij ook twee supermarktmedewerkers het leven lieten.

Vooraf was bekend dat de familieleden van de 41-jarige chauffeur niet aanwezig zouden zijn. Ze zijn nog te geëmotioneerd om naar Limburg af te reizen.” De politie heeft aangeboden ze op te halen, maar ze wilden niet. Vorig jaar heeft het gezin een kindje verloren, een derde is nu op komst. Mevrouw weet niet eens hoe ze zich moet voelen”, laat pastoor Schumans in De Limburger weten.

In Duitsland zal een plechtigheid plaatsvinden wanneer de urn is vrijgegeven. Pastoor Schumans zal vóór die tijd de familie van Makel nog een keer opzoeken om ”te helpen, ik voel me met haar verbonden omdat Frank bij ons in de parochie is gestorven”.