Schilderij van kleuterklas brengt 60.000 op

Bas (DePresident)
Icoon Buitenlands nieuwsEen schilderij dat geschilderd werd door een kleuterklas van de St. Catherine's School uit het Australische Melbourne, is op een veiling verkocht voor bijna 60.000 euro. Het schilderij werd geveild in het kader van een liefdadigheidsproject.

''De dingen liepen een beetje uit de hand. Mijn oudste dochter werkte samen met haar klasgenootjes aan het schilderij en wilde het graag mee naar huis nemen. Op het schilderij staan een paar kinderen, wat dieren en iets dat op een bloem lijkt. Het is een erg kleurrijk geheel'', aldus miljonair John Ilhan wiens twee dochters naar de kleuterschool gaan. Hij heeft het schilderij overigens niet bemachtigd.

Hij deed een openingsbod van enkele honderden euro's, maar toen begonnen andere ouders tegen te bieden. Eerst dacht de man dat het om een grap ging totdat een vrouw hem toebeet dat ze meer geld had dan hij. ''Ik antwoordde dat ik het voor andere redenen koop. Ik wilde het schilderij om mijn dochter een plezier te doen. Daar was de vrouw volgens mij niet in geïnteresseerd. De prijs werd opgedreven tot meer dan 55.000 euro. Echt ongelofelijk.''

Volgens een woordvoerster van de school wordt het schilderij door de eigenares in permanente bruikleen aan de kleuterschool gegeven.