Jim weigert homo in film te spelen

Rob (R@b)
Idols-idool Jim Bakkum heeft een filmrol afgewezen omdat hij daarin een homo moest spelen. De 16-jarige zanger/acteur uit Egmond Binnen is bang dat zijn fans de scheiding tussen feit en fictie niet kunnen maken. "Ik zou het zelf ook niet willen. Ik heb geen zin om met een jongen te gaan zoenen. Ik wil wel dingen doen waar ik achter sta."

Jim kon één van de hoofdrollen spelen in de nieuwe Belgisch-Nederlandse speelfilm Steen der Hulp. De film, naar de gelijknamige novelle van Hans Warren, vertelt het verhaal van een jongen die in de Tweede Wereldoorlog onderduikt bij een Zeeuws gezin. Hij wordt verliefd op de zoon des huizes. De onderduiker wordt gespeeld door Egbert Jan Weeber. Jim Bakkum was gevraagd voor de rol van zoon. De ouders worden gespeeld door Olga Zuiderhoek en Rik van Uffelen.

De Belgische regisseur Bavo Defurne wilde het Nederlandse tieneridool graag in de hoofdrol. ''Hij heeft absoluut talent, dat heeft hij al bewezen in onder meer Baantjer. Bovendien heeft Jim fysiek precies het uiterlijk dat de regisseur voor de rol in gedachten had", aldus een woordvoerder. Wie nu de homofiele zoon gaat spelen is nog niet bekend.

Jim zelf maakt binnenkort overigens wel zijn acteerdebuut in de romantische komedie Snowfever. Verder doet hij de stem van de bulldog in de Nederlandse nasynchronisatie van de film Garfield.


Géén interesse in homorol.