Winkeldief raakt verstrikt in vossenjacht

Lars (detulp050)
Een winkeldief is in Almelo op een bijzonder opmerkelijke manier tegengehouden door scholieren van scholengemeenschap Het Noordik. De man was namelijk op de vlucht, met een dvd-speler onder zijn arm, voor de bedrijfsleider van de plaatselijke Blokker.

De dief probeerde de achtervolger af te schudden door zijn weg te versperren met een omvergeworpen fiets. De bedrijfsleider kwam daardoor ten val en zag de dief in de verte verdwijnen.

Twee veertienjarige leerlingen van Het Noordik, Robert van der Meer en Krijn Lammers, gingen de man achterna omdat zij dachten dat hij 'de vos' was in het vossenjachtspel waaraan zij deelnamen. Toen zij de dader wisten te pakken reageerde hij zeer verbaasd op hun woorden: "Jij gaat niet weg voordat ik jouw handtekening heb". Een van de jongens omschreef de reactie van de winkeldief: "Hij keek me alleen maar verschrikt aan. Op onze sleutelwoorden reageerde hij ook al niet!"

Zowel de dief als de achtervolgers werden al snel een stuk wijzer toen de bedrijfsleider zich bij het drietal vervoegde. Deze liet de dief, weliswaar zonder buit, weer gaan, maar heeft wel aangifte gedaan: "Ik wist niet goed wat ik met hem aanmoest. Bovendien had-ie z’n buit eerder al laten vallen."