Tennis: Uitslagen Wimbledon (01/07)

Timothy (TimmyAsd)
WimbledonVandaag werden op Wimbledon de halve finales bij het dames enkelspel gespeeld. Hierin namen de Russin Maria Sharapova en Lindsay Davenport het tegen elkaar op. De andere halve finale ging tussen Serena Williams en Amelie Mauresmo.

De Amerikaanse Lindsay Davenport begon goed aan haar partij. Ze won de eerste set vrij gemakkelijk met 6-2. Dat Sharapova niet te onderschatten is, bleek wederom. De tweede set haalde het 17-jarig supertalent uit Rusland via een tie-break binnen: 7-6 (5). De beslissende derde set liet Sharapova zien waarom zij tot de besten behoort. Davenport kwam er niet aan te pas, en via een 6-1 winst in de set staat Maria Sharapova komende zaterdag in de finale.

In die finale speelt Sharapova tegen de als eerste geplaatste Serena Williams. Zij versloeg in een hoogstaand duel Amelie Mauresmo uit Frankrijk. Het werd 6-7, 7-5 en 6-4 voor de Amerikaanse. Williams staat zaterdag voor de derde keer op rij in de finale. De vorige twee edities wist zij op haar naam te schrijven.

Bij de meisjes wist Michaela Krajicek door te dringen tot de halve finales. Het halfzusje van Richard Krajicek, als eerste geplaatst, won van de Kroatische Vojislava Lukic met 6-1 en 6-2.