Uiterst bloedig schooljaar in de VS

Bas (lr817086)
dom_blontje had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe Amerikaanse krant USA Today heeft moeten constateren dat de Verenigde Staten een uiterst bloedig schooljaar achter de rug hebben. In de periode tussen augustus vorig jaar en juni dit jaar zijn er 48 sterfgevallen door geweld gemeld op Amerikaanse scholen. In het jaar daarvoor was het aantal gewelddelicten met dodelijke afloop nog zestien.

Een particulier onderzoeksbureau verzamelt elk jaar alle gegevens over 'schoolgerelateerde sterfgevallen'. In deze categorie vallen ook incidenten buiten de schoolterreinen, bijvoorbeeld tijdens evenementen die door scholen waren georganiseerd buiten de schoolgebouwen.

Er is nog onduidelijkheid over de oorzaak van de toename. Een aantal deskundigen meent dat de oorzaak moet worden gezocht in de toename van het geweld door bendes. Anderen zeggen dat de federale overheid te veel heeft geschrapt in de budgetten voor veiligheidsprojecten op scholen en de bestrijding van de jeugdcriminaliteit. Zij verwijten de regering-Bush dat deze alleen oog zou hebben voor terrorismebestrijding en steeds minder omkijkt naar de veiligheid op Amerikaanse scholen.