Onthoofding dreigt voor VS-militair

Rob (R@b)
Raspoetin had ons via de nieuws-submit te melden:

De Arabische nieuwszender al-Jazeera heeft een band getoond waarop terroristen een man dreigen te onthoofden als de VS niet binnen 72 uur alle gevangenen in Irak vrijlaat. De identiteit van de ontvoerde man zou Wassef Ali Hassoun zijn, een Amerikaanse marinier in actieve dienst van Pakistaanse komaf. Het Amerikaanse leger meldde zelf alleen dat een korporaal van Libanese afkomst met dezelfde naam vermist wordt.

Het televisiestation Al-Arabiya zond een video uit van een andere, eveneens ontvoerde man. Het zou gaan om een Pakistaan die in dienst is als chauffeur bij een Amerikaans bedrijf. Op de band waren vier gemaskerde mannen te zien die dreigden de Pakistaan te onthoofden als de Amerikanen niet binnen drie dagen alle gevangenen vrijlaten uit onder meer de Abu Ghraib-gevangenis.

Afgelopen zaterdag verklaarden leden van de aan Al-Qaeda verbonden groepering 'Jamaat al-Tawhid wa al-Jihad' van de Jordaanse terrorist Abu Musab al-Zarqawi drie Turken te hebben ontvoerd. Ze eisen dat Turkije binnen 72 uur bedrijven die in Irak voor de VS werken, sluit, anders worden de drie onthoofd.